Fasiliteter på slottet

pool

Svømmebasseng

En av slottets fasiliteter er et stort utendørs svømmebasseng med lukrativt solområde

wifi

Gratis WIFI

Mulighet for fibernett

emoji_food_beverage

Catering og kjøkken

Mulighet for å bestille inn catering til slottet og et kjøkken for opp til 12 personer.

nature

Park

Fransk og japansk hage innenfor murene, og en stor park på 17 mål

local_parking

Parkering

Parkering innenfor murene, privat og skjermet

cleaning_services

Housekeeping

Mulighet for å bestille housekeeping

wine_bar

Vinkjeller

Vinkjeller med slottets egen vin, men med mulighet til å bestille vinkurs og formidling av wine tours i vårt egent showroom for vin, eller i vår egen bar.

library_books

Bibliotek

Personlig bibliotek med kontormuligheter

meeting_room

Møterom

Nytt møterom med plass opp til 20 personer, med prosjektor og egent kjøkken

Fasiliteter i området

directions_boat

Kanalen Garonne og båthavn

Rett ved slottet går kanalen garonne, med mulighet til å dra på strand eller besøke båthavn.

golf_course

Golfbaner

Golfbane i nærheten er Golf des Graves et du Sauternais - Ca. 20 Minutter

map

La Reole

Nærmeste landsby - La Reole ca. 7 minutter unna La Reole har hotell, resturanter, bl.a.. En resturant som har stjerne i Michelin-Guiden.

Bordeaux

Storbyområdet Bordeaux-Arcachon-Libourne har ca. 1 million innbyggere, og er det sjette største storbyområdet i Frankrike. Selve byen Bordeaux har ca 250 000 innbyggere. Bordeaux er hovedstad regionen Aquitaine, Bordeaux er hovedstad for verdens største vinindustri. Verdens viktigste vinmesse, Vinexpo, arrangeres her, mens vinindustrien i området har en omsetning på 14,5 milliarder euro i året. Bordeaux-vin. har blitt produsert i regionen siden det 8. århundre. Havneområdet, Port de la Lune, er siden 2007 et verdensarvminne. Havnebygningene skriver seg fra opplysningstiden på 1700-tallet, og utgjør sammen med byplanen et godt bevart eksempel på nyklassisistisk arkitektur. I alt finnes det 347 fredede bygninger i byen. Havneområdet ble fredet i 1988

Attraksjoner

Place des Quinconces, stor, åpen plass på ca. 126 000 m2 brukt til parader og lignende. Grand Théâtre de Bordeaux ligger ved Place de la Comédie, innviet 17. april 1780. Huser i dag blant annet l’Opéra National de Bordeaux. Place de la Bourse, symmetrisk bebygd plass ved bredden av Garonne. Miroir d'eau, vannspeilet, åpen plass ved Place de la Bourse som har en vannflate på 3850 m2 oppå steinheller og varierende dybde på bare få cm. Vannstanden endres i sykluser på få minutter. Pont de pierre, bro over Garonne, bygd 1819-1822. RueSainte-Catherine, 1,2 km lang gågate med butikker, restauranter og kafeer

Vin

Helt siden romertiden har vin fra Bordeaux hatt godt rykte på seg. Men det var først på 1300-tallet at Bordeaux fikk sin storhetstid. Det var alliansen med engelskmennene som fikk handelen i gang, noe som også gjorde godt for Bordeaux sine viner. På den tiden kom vinene fra Bordeaux fra et område lengre syd, som i dag heter Sud-Ouest. Médoc som vi kjenner til i dag var ikke en gang kultivert. I godt over 300 år dominerte engelskmennene handelen av vin i Bordeaux. Selv kalte de vinene for «clariet» – senere kom termen «claret», en term som fortsatt brukes den dag i dag. Bordeaux er spesielt kjent for sine røde viner som har en unik lagringsdyktighet. Røde viner fra Bordeaux skiller seg grovt sett i to, hvor ”left bank” er viner fra vestsiden av elven Gironde og ”right bank” er viner fra områdene til øst. Viner fra områder el. Kommuner på vestsiden av elven er hovedsakelig basert på Cabernet sauvignon i tillegg til Merlot, Cabernet franc og Petit verdot. På østsiden av elven finner vi noe mer elegante viner, med hovedvekt på Merlot-druen. Kommunene St. Emilion og Pomerol regnes å være de som produserer de beste vinene øst for Gironde, mens vest preges av Margaux, St. Julien, Pauillac og St-Estèhe.